Среща между ръководството на Община Костинброд и ОФК “Koстинброд-2012”

1508 преглеждания

В неделя, 3 юли, на стадион “Бенковски” в кв. Маслово се проведе среща между кмета на Община Костинброд – Трайко Младенов, Общински съвет Костинброд, представители на общинска администрация, мъжкия отбор към ОФК “Koстинброд-2012”, ръководството на клуба и фенове.

На срещата кметът на общината награди футболистите със спортни екипи в знак на благодарност за постигнатите успехи на отбора. Също така бяха обсъдени някои важни въпроси, касаещи бъдещото развитие на клуба. Кметът на Община Костинброд - Трайко Младенов наблегна на няколко важни точки за ОФК “Костинброд-2012”. Първата от тях беше въпросът с влизането на отбора във В група. Той заяви, че общината ще подпомогне клуба с част от необходимите средства, но за пълното им събиране ще бъдат необходими и спонсори, тъй като цялата сума е прекалено голяма за общината. Г-н Младенов информира присъстващите, че е назначена проверка на финансовото състояние, която ще бъде извършена от икономическа полиция и независим финансов одитор. Очаква се скоро проверката да приключи и да бъдат получени докладите, които ще бъдат оповестени. Проверката е поискана, за да няма повече съмнения и спекулации, относно управлението на клуба.

На срещата беше обсъдено и създаването на фен клуб, който също да участва с инициативи за подкрепа и подпомагане на развитието на отбора. Обръщение към футболисти и присъстващи направи и треньорът на мъжкия отбор - г-н Росен Крумов, който отправи призив към всички за по-обстойно обсъждане на въпроса с влизането на отбора във В група, тъй като там изискванията са доста по-големи от А - окръжна. Част от основните въпроси са дали отборът е готов за В група, готови ли са футболистите за натоварването, което ги очаква и ще успее ли клубът да покрие всички критерии и изисквания на по-горно ниво. Г-н Крумов пое и ангажимента относно изготвяне на калкулацията на необходимите средства за тима.

На финала на срещата кметът на общината се обърна към присъстващите с призив за постигане на пълно единство между фенове, отбор и община в името на развитието на ОФК “Костинброд-2012”.

Източник: Община Костинброд