Стартира третото издание на инициативата „Българче на Бов“

1439 преглеждания

Народно читалище „Светлина – 1896“ и кметство Бов стартираха тазгодишното издание на инициативата „Българче на Бов“. Всеки, който желае да се включи в уникалния местен конкурс, чиято цел е да съхрани традициите и културата на Бов, може да го направи като изпрати три снимки на деца с автентични облекла или предмети от миналото на Бов. Снимките трябва да бъдат придружени с кратко описание на предмета и това, за което служи, както и с името и възрастта на детето, заснето на тях.

Крайният срок за изпращане на снимки е 6 декември, като те ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Бов, а снимката събрала най-много харесвания ще се класира за финалния етап на конкурса. Името на победителя ще стане ясно по Коледа, когато към гласовете от страницата в социалната мрежа ще бъдат добавени и тези на публиката по време на коледния концерт в Бов.

Организаторите ще осигурят предметни награди за всички участници, а по вече наложила се традиция, детето събрало най-много гласове, ще бъде носител на приза „Българче на Бов 2016“, като ще бъде лице на Празници на Бов 2017 и ще получи парична награда.


Желаещите да се включат в инициативата могат да изпращат снимките на електронен адрес: svetlina.bov@abv.bg до 6-ти декември, като повече информация за развитието на конкурса можете да намерите на фейсбук страницата на НЧ „Светлина – 1896“ - https://www.facebook.com/Bov1206/ .

Espressonews.bg, ще проследи развитието на конкурса и ще представи най-добрите снимки и истории, както и победителя на страниците на онлайн портала за новини на Запад от София.

Мария Маркова