Българският Червен кръст в партньорство с Община Божурище започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти по втория транш от програмата за хранителни помощи

1929 преглеждания

Българският Червен кръст в партньорство с Община Божурище започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни помощи, осигурени от Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

За жителите на град Божурище, продуктите ще се раздават в периода от 13-ти септември до 30-ти септември 2016г. Пунктът за получаване на продуктите се намира в Пенсионерския клуб /червената сграда до Общината/, с работно време от 09:00ч. до 18:00ч., всеки делничен ден, включително събота и неделя, с изключение на националните почивни дни -  от 22 септември до 25 септември 2016г.

Жителите на селата от община Божурище ще получат своите индивидуални помощи в същия период (от 13 септември до 30-ти септември 2016г.), като повече информация, относно начина за получаване на продуктите, могат да получат от кметовете на съответните села от община Божурище.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат пакети, които възлизат на 14,640 кг. и включват грах, гювеч, ориз, булгур, зрял фасул, пчелен мед, месни консерви , рибни консерви, лютеница, доматено пюре, нектар, локум, бисквити и вафли и се предоставят по втория транш от програмата за хранителни помощи.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта пунктове, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

EspressoNews