Цяла седмица ще продължи празничната програма по повод деня на Костинброд

2006 преглеждания

Датата, на която градът отбелязва своят празник е 17 септември, по повод обявяването на селището за град през 1974 г. През тази година организаторът на тържествата в лицето на общината се е постарало да предложи на жителите и гостите на града богата и разнообразна програма, която ще започне на 13-ти септември със спектакъл на популярния комедиен актьор и изпълнител на песни Виктор Калев, който ще започне в 19:00 часа на голямата сцена на НЧ „Иван Вазов”.

Предвидените в програмата събития са концентрирани на три места – културната програма ще събере почиталите на различните видове изкуства в читалището в града, като освен представлението на Виктор Калев, на 14.09., любителите на изобразителното изкуство ще могат да присъстват и да се насладят на живописните творби на художниците Илия Илиев, Десислав Тодоров и Евгени Крилашки, които от 19.00 часа ще представят изложбата „Костинбродски багри“ в малкия салон на културната институция, като любителите на поезията ще могат да се насладят на поетична вечер с произведенията на Харалан Жечев.

Пак там и в същия начален час, но на следващия ден ще бъде представянето на фототипното издание на книгата „Д-р Никола Чилов – личност и дело“, посветена на живота и делото на видния индустриалец и финансист. Събитието ще продължи с учредяването на „Бизнес клуб Костинброд“ и връчване на награди на името на д-р Чилов.  

В петък, 16-ти септември от 19:00 часа, на голямата сцена на читалището, любителите на театралното изкуство ще могат да се насладят на изпълненията на децата от „Център за обществена подкрепа”, които под вещата режисура на Милослав Милошев ще разсмеят публиката с характерни за шоплъка смешки в представлението „Оти да се косим, като че ни мине“. Техните връстници от „Детски център за работа с деца на улицата”, ще продължат своеобразната детска театрална вечер с „Хаджигенчовото училище“ по мотиви от от „Българи от старо време“ на Любен Каравелов, под режисурата на Димитър Шарков.  

Кулминацията на честванията ще събере гражданите и гостите на града на 17-ти септември от 19:00 часа на централния площад „Иван Вазов“, където ще се проведе празничен концерт с участието на младите изпълнители Рафи и Невена Пейкова и неостаряващите рок-ветерани от група „Сигнал”. Два дни по-късно, в понеделник вечер на централния площад в града ще построи своето шапито цирк „Иванови“, който ще зарадва любителите на цирковото изкуство с представление, което ще започне в 19:00 часа. 

Организаторите на богатата празнична програма, посветена на деня на града не са забравили и любителите на спорта и спортните състезания, като те ще се съберат на 18-ти септември на стадион Белица. В неделният ден от 10:00 часа тук ще се проведат „Турнир на силата, красотата и мисълта”, в който са предвидени спортни състезания по борба, лека атлетика, художествена гимнастика, ръгби, шах, викторини и състезания с награди за публиката. Водещ на спортния празник ще бъде популярния журналист, радио и телевизионен водещ, Михаил Дюзев – възпитаник на местната гимназия СОУ „Петър Берон“.

Пълната програма на тържествата по повод 42-години от обявяването на Костинброд за град можете да видите на сайта на общината.

EspressoNews ще следи за нивото на празничното настроение и ще отрази събитията включени в програмата на общината по повод празника на града.

Мария Маркова