Започна раздаването на хранителни помощи в с. Пролеша, предоставени от БЧК

1298 преглеждания

От 12.09.2016 г. започна раздаването на хранителни помощи за нуждаещите се жители на с. Пролеша, предоставени от БЧК за община Божурище. Помощите ще се раздават в сградата на кметството по предварително направен списък.

Както EspressoNews  информира по- рано , Българският Червен кръст в партньорство с Община Божурище започна поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни помощи, осигурени от Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат пакети, които възлизат на 14,640 кг. и включват грах, гювеч, ориз, булгур, зрял фасул, пчелен мед, месни консерви , рибни консерви, лютеница, доматено пюре, нектар, локум, бисквити и вафли и се предоставят по втория транш от програмата за хранителни помощи.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст в обособените за целта пунктове, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Espressonews

Тагове