Спортен клуб Годеч организира вечерен поход до връх Ком

2919 преглеждания

По интересен и необичаен начин ще отбележат Денят на Независимостта в Спортен клуб Годеч, научи EspressoNews. Ентусиастите от клуба канят всички любители на планината, българската природа и дух да се включат в нощен поход до най-високия връх в Берковския дял на Стара планина.

Ентусиастите, които желаят да се насладят на една изненадваща вечер на 2016 метра надморска височина се събират в село Комшица, като началния час, в който ще поемат по южния маршрут към върха e 18:00 ч.

EspressoNews напомня на желаещите да се включат в експедицията, че за разходка в планината е необходимо хората да са оборудвани с подходящи обувки, да имат топли дрехи и ветро и водоустойчиво яке, зареден мобилен телефон и фенерчета.

Връх Ком е под номер 34 в инициативата Стоте национални туристически обекти, като освен с невероятните гледки, които се разкриват от него, той е известен с посветеното на него стихотворението „На Ком” от патриарха на българската литература Иван Вазов, който има барелеф на върха. От върха стартира туристическия маршрут по билото на Стара планина - Ком - Емине.

В организацията на нощното покоряване на връх Ком в Деня на Независимостта ще партнира и екип от НСА и Сдружение „Дива земя”. От организаторите информират, че записването за похода ще е от 17.00 часа на 22.09, като препоръката им е в похода да се включат пълнолетни лица в добра физическа форма и опит в планината.

Мария Маркова