ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ вече е под управлението на Община Костинброд

2362 преглеждания

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ Костинброд, която бе собственост на Министерството на земеделието и храните, става общинско учебно заведение.  Договор за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот частна държавна собственост  бе подписан от Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова и кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, обявиха от Областна администрация  на Софийска област.

Преминаването на селскостопанския техникум под управлението на Община Костинброд ще даде възможност за развитието на учебното заведение да бъдат реализирани проекти, финансирани от фондовете на Европейския съюз, каквито планове местното ръководство вече има.

„Вече можем да дадем пример и за дуална система на обучение, тъй като две от най-големите компании, опериращи в Костинброд – „Кока-Кола“ и „Ролпласт“, вече изявиха желание с тяхна помощ да бъдат разкрити паралелки, които да осигурят професионално подготвени кадри за бъдещото им развитие в региона“, сподели г-н Младенов.

Десислава Василева