"Бързи смели сръчни в Драгоман'' по повод ''Европейския ден на спорта в училище'' се превърна в неповторим празник за децата в града

2059 преглеждания

Под надслов  ''Бързи, смели, сръчни в Драгоман'', с много щафетни игри, атрактивно и отборно дърпане на въже, забавно скачане с чували, игри по народна топка, стрелба в кош и много други атрактивни, забавни и увлекателни състезания премина Европейския ден на спорта в училище, в град Драгоман.

В спортното мероприятие организирано от „Спортна зала Драгоман” и СУ „Христо Ботев” се включиха десетки деца, сред които и тези от Кризисен център  за деца жертва на трафик и насилие град Драгоман и деца от Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания „Лиско“.

В краят на изпълнения с множество състезания и надпревари празник, всички участници получиха грамоти и заслужени подаръци, подсигурени от организаторите на събитието.

''Европейския ден на спорта в училище'' е инициатива, която има за цел да популяризира здравословния начин на живот, физическата активност и доброволчество в сферата на спорта, както във така и извън училище, като основна роля играе социалният елемент.

EspressoNews

*Снимка: официален сайт на община Драгоман