В събота майсторите на зимнина ще премерят сили в "Драгомания 2016"

2235 преглеждания

Майсторите на компоти, туршии, кьопоолу, сладка и мармалади, вина, ракии, млечни произведения, зеленчукови и плодови деликатеси и др. консервирани изделия за зимата, ще се състезават по време на четвъртия традиционен празник на зимнината ''Драгомания 2016''. Вкусното събитие ще се проведе на 8 октомври в Драгоман.

Празникът ще започне в събота от 11:00 часа, като в случай, че времето е лошо организаторите от НЧ "Драгоман 1925'' са предвидили събитието да се проведе в салона на читалището. Те информират, че до момента заявки за участие в ''Драгомания 2016'' са постъпили от София, Пловдив, Сливница, както и от селата от драгоманска община. Конкуренция на българските майстори ще правят съседите от Пирот и Димитровград, от Сърбия.

Претендентите за най-вкусна домашно приготвена зимнина, могат да представят своите продукти в читалището на град Драгоман от утре до събота включително, както и преди празника, но не по-късно от 10:00 часа. Предоставените в конкурса изделия, ще бъдат оценени от компетентно жури, което ще награди най-добрите със златни медали.  Грамоти за участие ще получат всички участници.

Мария Маркова