Националната седмица на четенето бе открита в ОУ „Васил Левски“ село Церово, община Своге

2303 преглеждания

ОУ "Васил Левски", село Церово се включи в Националната седмица на четенето. Тя бе открита (вчера) в училището, като специален гост на събитието бе актрисата Ева Тепавичарова, популярна от превъплъщението си на Йовка от популярния комедиен сериал "Столичани в повече". Тя откри своеобразния "Маратон на четенето", като прочете на децата любимите си разкази и сподели с тях част от тайните на актьорската професия.  В продължение на пет дни ОУ „Васил Левски“, ще бъде част от инициативата „Национална седмица на четенето“, чиято цел е да провокира интересът на децата към хубавата книга.

Министерството на образованието и науката провежда за втора поредна година Национална седмица на четенето. Инициативата  е част от плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.). Седмицата на четенето се провежда от 10 до 14 октомври, в училищата и детските градини във всички областни градове на страната.

Село Церово е от съставните села на община Своге. То е разположено по в живописното Искърско дефиле от двете страни река Искър. В него понастоящем живеят около 1500 души. Победителката в първото издание на "Работилница за репортери" на Еспресо медия - Василена Сайчева е родом от селото.

Елисавета Георгиева

*Снимки: ОУ "Васил Левски" с.Церово