Драгоман и Годеч съвместно отбелязаха празника на българската община

1441 преглеждания

Двете съседни общини Драгоман и Годеч съвместно отбелязаха празника на българската община. На 12-ти декември общинските ръководства и много официални гости се срещнаха и разговаряха за възможностите за задълбочаване на партньорството, обмена на информация, реализацията на съвместни проекти.

Освен от представителите на двете общински ръководства, тържеството бе уважено и от г-жа Росица Иванова, областен представител на София област, кметът на съседната община Сливница, г-н Васко Стоилков, депутатите д-р Петър Беков и д-р Иван Стойнов, кмета на община Ихтиман, г-н Калоян Илиев и други гости. По този начин, Драгоман се превърна в своеобразен център на честванията на Деня на българската община в общините на запад от София.

Както EspressoNews писа, празникът е създаден през 1998 г. на Третото общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Денят е избран, защото на тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление в България.