Община Годеч осигурява топъл обяд на най-нуждаещите си граждани

1378 преглеждания

Лица, в затруднено социално положение ще получават топъл обяд за периода от 01.11.2016 г. до 30.04.2017 г., по социален проект на Община Годеч, става ясно от официалния сайт на общината. Дейностите се финансират по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, операция тип 3: „Осигуряване на топъл обяд. Общата цел на оперативната програма е свързана с намаляване броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни, с оглед преодоляване на основно материално лишение. Периодът, за който ще се предоставя социалната услуга в община Годеч е от 01.11.2016 г. до 30.04.2017 г., в делничните дни и включва обяд – супа, основно ястие, хляб.

От услугата могат да се възползват следните целеви групи:

● лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход;

● самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, социални и наследствени пенсии/; 

● лица, с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях.

Кандидатите за потребители на услугата трябва да попълнят „Заявление – декларация“ в сградата на Община Годеч (на 1-ви етаж, ст. 104), а допълнителна информация за социалния проект могат да получат на телефон: 07292/2252 – Надя Тодорова.

Мария Маркова