Даден бе старт на санирането на първия блок по НПЕЕМЖС в Годеч

1589 преглеждания

Строително-монтажните работи на първия блок  - бл. № 9 АБ, който се намира на ул. „Г.С. Раковски“ в Годеч, кандидатстващ по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС) започват.

Г-жа Росица Иванова - Областен управител на Софийска област и кметът на община Годеч - г-н Радослав Асенов, подписаха Приложение 2 от протоколите за откриване на строителната площадка, като по този начин официално бе поставено началото на същинските дейности, предвидени при санирането на блока. На събитието присъстваха експерти от Областната администрация на Софийска област и от Общинска администрация-Годеч, представители на фирмата-изпълнител на строителните работи, на строителния надзор и на сдружението на етажната собственост.

Като домакин, кметът на община Годеч отправи приветствие към присъстващите и благодари за добрата съвместна работа, отбелязвайки, че жителите на общината проявяват изключителен ентусиазъм и активност по отношение на НПЕЕМЖС.

На свой ред Областният управител припомни правомощията и отговорностите, които има да следи и контролира изпълнението на НПЕЕМЖС във всичките й етапи., като изтъкна ползите за живущите в многофамилната сграда и подчерта, че за последните години Националната програма е един от най-големите държавни инструменти, които се прилагат за подобряване на средата на живот на гражданите.

След подписването на документите, г-н Радослав Асенов заедно с г-жа Росица Иванова и официалните лица и екипите на Областната и Общинска администрация, посетиха блока-първенец, с който се открива санирането по програмата в общината. 

Живущите в бл. №9 топло посрещнаха официалните гости и изразиха радостта си от предстоящото саниране и ползите, които то ще им донесе. Те имаха възможността и да зададат въпросите си, свързани с НПЕЕМЖС и конкретните дейности, които ще бъдат извършени.

Г-жа Росица Иванова сподели наблюденията си от реализирането на програмата в останалите общини от Софийска област, като изтъкна, че освен европейски облик на сградите, повишаването на енергийната ефективност и подобряването на техническото състояние на блоковете, санирането ще подобри и качеството на живот на хората.

EspressoNews