Активна дейност на младежкото доброволчество отчете БЧК-Враца

1487 преглеждания

Областната структура има над 400 активни доброволци

Заместник-кметът Петя Долапчиева присъства на Областното Отчетно събрание на Български Червен кръст във Враца. На него, председателят на организацията Ирена Видинова, представи в детайли резултатите от реализираните дейности от структурите на БЧК в областта.

Отчетено бе засилване работата на младежките структури на организацията в малките населени места, пример за това са наградените със значки „Млад отличник на БЧК“ шестима доброволци от младежките структури на град Мездра и село Зверино. Общият брой на членовете на младежката организация е 150, а активните доброволци на структурата са 200.

БЧК-Враца има 4 500 членове, разпределени в 10 общински организации. Посочено беше още, че доброволчеството има своето престижно място областната структура, с над 400 активни доброволци, като повечето от половината са млади хора, работещи в различни дейности, проекти и програми.

Като особено активна през последната година бе отчетена извършваната социално-здравна дейност на червенокръстката организация. Оказана е подкрепа на семейства в тежко социално положение, възрастни и самотни хора, на хора с увреждания, на деца в неравностойно положение, като броят на подпомогнатите е близо 20 000.

В рамките на отчета председателят на БЧК-Враца благодаря на Община Враца за оказаното съдействие и предоставяне на сграда за нуждите на организацията.

На проведеното Областно Отчетно събрание бяха набелязани и основните насоки, по които ще работи Областният съвет на БЧК във Враца през 2019 година.

На работната среща присъстваха още д-р Надежда Тодоровска, зам.-генерален директор, Робертино Маринов – заместник областен управител на Враца, Гергана Михалчева - директор на секретариата на Областния съвет на БЧК, Илияна Филипова – изпълнителен директор на ТПП-Враца, директорът на ОД на МВР старши комисар Янко Янколов, представител на Турския Червен полумесец в България, заместник-кметове и експерти от общински администрации от областта.

EspressoNews