БАИ ще връчи наградите „Златен бик” за най-значими инвестиционни проекти през 2018 г.

1437 преглеждания

Журито допусна до финала 16 компании

Българската агенция за инвестиции (БАИ) организира 13 поредно издание на годишните награди „Инвеститор на годината“ за постижения през 2018 г. Тържествената церемония ще се проведе на 7 март 2019 г.

Целта е да се отличат най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата 2018 година.

На събитието се очакват  да присъстват над 250 представители на политическия и бизнес елит на страната, на международните финансови институции у нас, на смесени търговско-индустриални камари, на работодателски организации.

В срока за номинации бяха получени над 50 кандидатури от компании във всички сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини.

След дискусии и оценка по обективна методика авторитетно жури допусна до финала 16 компании. Водещи критерии при определянето на победителите са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, както и районът, в който се разкрива ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.

Наградите са статуетки  Златен бик, изработени от скулптора Сейфетин Шекеров, и кристални плакети на БАИ в следните категории:

1. Инвеститор на 2018 г. (комплексна оценка);

2. Инвестиция на зелено на годината;

3. Инвестиция в разширяване на бизнес;

4. Инвестиция в иновативен бизнес;

5. Инвестиция в човешки капитал;

Почетни награди - плакети на Българската агенция за инвестиции, ще бъдат раздадени в следните категории:

1. Успешен стартъп;

2. Номинация в категория Община;

3. Номинация Сливане/ Придобиване;

4. Социалната награда на 24 часа;

Престижният приз на Българската агенция за инвестиции през годините са получавали „ЛИДЛ България“, „Асарел Медет“АД, „АББ България“, „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България”, „Агрополихим”, „Солвей Соди”, „Биовет”, „Девня Цимент”, „Либхер-Хаусгерете Марица“.

EspressoNews