БК "Спортист 1959" Своге ще играе трети мач за класиране на полуфиналите на БГО Баскетболна лига

1452 преглеждания

Свогенци победиха "Брикс" - София във втория мач от четвъртфиналната серия

В оспорван мач и завързан мач, отборът на "Спортист 1959" Своге успя да изравни четвъртфиналната серия от БГО Баскетболна лига, след като победи отбора на "Брикс" София с резултат 74:71 точки. В герой на мача за състава на Спортист се превърна Мартин Николов, който бе най-резултатен за отбора и приключи с дабъл - дабъл от 22 точки и 12 борби. С играта си той вдъхнови своите съотборници, като също с дабъл - дабъл срещата завърши и Емил Горанов след 18 точки и 15 борби, а Евгени Петров добави 19 точки за победата на отбора от Искърското дефиле.
Първата четвъртина от мача спечели отбора на "Брикс" с минималното 19:17. Свогенци спечелиха втората четвъртина, с което поведоха в резултата на почивката с 39:35. Останалите две четвъртини да края на мача бяха равностойни, като Спортист успя да запази крехката си преднина и се поздрави с победа в така важния за тях мач.
За отбора на "Брикс" с 24 точки най-резултатен бе капитана Ивайло Константинов, а с дабъл - дабъл ( 14 точки / 10 борби ) се отличи Александър Иванов.
С победата резултатът в серията стана една на една победи. Решителният трети мач, който ще определи единия от полуфиналистите в надпреварата ще се изиграе на 29 април (неделя) от 20 часа в зала "Триадица" София.
 
Ангел Лазаров