БЧК-Своге започва раздаването на продуктите от хранителната програма на ЕС

1113 преглеждания

Вижте кои лица могат да се възползват

В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), Българският Червен кръст започва раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на територията на Община Своге. Това е обявено със съобщение, публикувано на официалния сайт на Община Своге.

Всички правоимащи, включени в списъците на АСП, ще получат хранителни пакети, съдържащи по 16 вида продукти: ориз, спагети, лютеница, зелен фасул, домати, зелен грах, гювеч, конфитюр, месни консерви говеждо, месни консерви кюфтета, пиле фрикасе, рибна консерва, зрял фасул, леща, захар, олио.

Право на подпомагане по програмата имат:

  • Лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление (2016 г.– 2017 г.).
  • Майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година (м. юни 2018 г.).
  • Лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици в първи клас (за учебната 2017/2018).
  • Лица с трайни увреждания, с определено право на чужда помощ, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция (м. юни 2018 г.).
  • Лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане (м. юни 2018 г.).
  • Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства за периода 01.01.2018 – 30.06.2018 г.
  • Лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение за периода 01.01.2018 г.-30.06.2018 г.

Оперативната програма се управлява от Агенцията за социално подпомагане и се осъществява със съдействието на Община Своге.

Раздаването ще започне от 07.01.2019г. всеки работен ден от 09:00 ч. до 14:00 ч. в пункта в кв. Дренов-гр. Своге /клуба до детската площадка/ като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.

Източник: Община Своге