Баскетболният "Спортист 1959" Своге с минимална загуба. Христо Йовов игра за отбора

1015 преглеждания

Следващият мач на отбора е на 5 февруари

13-ят кръг на БГО Баскетболна лига, се оказа фатален за баскетболистите на "Спортист" Своге. Те загубиха мача си срещу тима на "МИКС" с 68:70 точки.

Мачът бе много оспорван и динамичен, като мина през няколко обрата в резултата. 

Първата четвъртина взе отбора на "МИКС" с добра преднина 22:11. "Спортист" пък се мобилизира и взе втората четвъртина с 20:13 точки, с което успя да намали пасива си на полувремето сам до 4 точки. 

Последва и пълен обрат в резултата. В края на третата четвъртина, свогенци поведоха с две точки - 37:35. Те обаче не успяха да запазят резултата и загубиха последната четвъртина с 21:25, с което загубиха и мача, само с две точки пасив.

С 20 точки за "Спортист" се отличи Евгени Петров, който стана и топ реализатор в мача. 13 точки реализира Мартин Николов, а 12 записа Емил Горанов който направи и 6 асистенции.

За "Спортист" Своге участие взе и бившият футболист на Левски Сф - Христо Йовов, който взима редовно участие във спортните клубове на града, изявявайки се още и във футболният и волейболният отбори. Йовов игра 16 минути, записваики 2 точки и 2 асистенции.

За "Спортист 1959" играха: Евгени Петров, Емил Горанов, Димитър Станиславов (капитан), Валентин Борисов, Христо Йовов, Антонио Антов, Пепо Буреш, Мартин Николов.              

В класирането на Зона запад - група А "Спортист" са на 7-ма позиция. Следващият мач на отбора е в понеделник (5 февруари) срещу вторият в класирането "БРИКС".

Ангел Лазаров