Безплатни прегледи за остеопороза има днес за жителите на Своге

1343 преглеждания

Инициативата е на Общинската администрация и фондация "Адра България"

Безплатни прегледи и консултации за костна плътност се провеждат в Своге. Инициатива, която стартира в сряда, ще продължи и днес – 19 октомври, включително. Тя е на общинската администрация и фондация „Адра България“. Тяхната цел е ранното диагностициране и превенция на остеопорозата сред местното население.

Всички желаещи имат възможност да изследват плътността на костите си и да предприемат мерки в случай на необходимост и при диагностициране със заболяването остеопороза. Подходящи за прегледа са дами на възраст между 45 и 70 години, уточняват организаторите.

Само за вчерашния ден д-р Симеон Гугутков консултира и извърши прегледи на над 100 лица - служители на общинска администрация. На голяма част от тях беше извършено ранно диагностициране на остеопороза и остеопатия, бяха предписани мерки за реакция и ограничаване развитието на заболяването, беше изготвен хранителен режим в случаите, когато това беше нужно.

В днешния ден - 19 октомври, д-р Гугутков очаква всички жители на Своге в сградата на НЧ „Градище 1907″ от 9.00 до 12.30 ч. и от 13.30 до 17.30 ч.

EspressoNews