Беседа „Бележити личности“ се проведе Костинброд

601 преглеждания

Бяха представени общественици в областите медицина, поезия, изкуство, физика, химия и музика

Беседа „Бележити личности“ се проведе в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд. Пред ученици от Второ ОУ „Васил Левски“, СУ „Д-р Петър Берон“ и ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, Русанка Колева - историк, библиотекар в читалището и създател на най-големия фестивал в община Костинброд - „Шопски наниз“, представи част от най-изявените личности на Костинброд. Видните обществениците бяха представени в областите медицина, поезия, изкуство, физика, химия и музика.

Дияна Стоянчева - археолог, родом от община Костинброд, разказа на учениците за интересната си професия и им представи два кратки филма - „Професия реставратор“ за художника Лъчезар Стефанов и филм за Ина Евтимова - спринтьорка от град Костинброд. Беседата „Бележити личности“ ще продължи и през следващите месеци в НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд.  

Събитието бе уважено от Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд. Той пожела на учениците да бъдат амбициозни, да участват активно в празниците на града и да бъдат ангажирани с обществения живот на община Костинброд. „Бъдете горди граждани на общината, пълноценни граждани на България и добри граждани на Европа!“,  пожела още Ненов. Заместник-кметът представи пред учениците и техните директорите и предстоящите мероприятия, обекти и проекти, които ще се реализират през 2019 г.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд