Бизнес делегация от провинция Джянси посети общини от Софийска област

1468 преглеждания

Визитата е по покана на Областния управител

Бизнес делегацията от китайската провинция Джянси, която включва висши мениджъри на водещи бизнес компании -Jiangxi Copper Group Co., Ltd., CJIC Water-Power Engineering Branch Company, Jiangxi Huangshanghuang Group Co., Ltd., Jiangxi Silk Road Investment Co., Ltd, Jiangxi Silk Road Investment Co., Ltd, RianteaRiantea Co., Ltd, както и вицепрезидента на Университета на Дзянси за финанси и икономика и председателят на „Дзянси Фънлин Професионален колеж за външна икономика и търговия“ посети общините Божурище, Драгоман и Сливница.

В община Божурище делегацията посети индустриалната зона и се запозна с възможностите за закупуване на терени. Проведени бяха срещи с кмета на общината Георги Димов и с представители на индустриалната зона, на които бяха представени възможностите за бизнес и инвестиции в общината.

В община Драгоман делегацията посети туристическия информационен център и се запозна с природните и културни забележителности на района. Венцислав Димитров - председател на Общото събрание на Свободна безмитна зона-Драгоман презентира възможностите на безмитната зона. Проведена беше и среща с кмета на Драгоман Андрей Иванов и представители на бизнеса в района. На срещата присъстваха и бизнесмени от община Елин Пелин.

В община Сливница кметът Васко Стоилков в началото на срещата подари по една българска роза на всеки от китайската делегация. Той представи възможностите за бизнес в община, както и свободните за инвестиции терени. Стоилков акцентира и върху чистата природа и устойчивото развитие в района.

EspressoNews