Биляна Емилова от ПГ „Велизар Пеев“ с отличие в конкурс за есе организиран от ИКЕМ

1158 преглеждания

На тема „Моето бъдеще - иновации, електромобилност и ядрената енергетика“

Биляна Емилова от ПГ „Велизар Пеев“ спечели трето място в първото издание на конкурса за есе на тема „Моето бъдеще - иновации, електромобилност и ядрената енергетика“ на инициативната група на ИКЕМ за създаване на устойчив образователен модел.

Конкурсът се организира за учениците от професионалните гимназии с новите паралелки „Електрически превозни средства“. В него бяха отличени по четирима ученици от всяка професионална гимназия взела участие в литературната надпревара. От ПГ „Велизар Пеев“ това бяха есетата на: Биляна Емилова, Марио Спасов, Марк Тошков от IX клас и Стефани Георева от VIII клас.

Трите най-добри есета бяха наградени с грамоти за първо, второ и трето място:

Роберт Иванов – ПГМТ „Юрий Гагарин“, гр. Русе

Любомир Станчев – ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“, гр. Гоце Делчев

Биляна Емилова – ПГ „Велизар Пеев“, гр. Своге:

Награждаването се състоя на 04 октомври 2018 г. на кораба „Радецки“, където официалните гости  отправиха приветствия и поздравления към участниците.

На церемонията присъстваха: Николай Николов - зам.-кмет на община Козлодуй, Янчо Янков -директор „Производство“ в АЕЦ Козлодуй, Любен Маринов - изп. директор в АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“, Петя Вряшкова - председател на Младежката секция на Българско ядрено дружество, Илия Левков - председател на ИКЕМ и Иван Костов - Главен секретар на ИКЕМ.

Конкурсът се организира съвместно с Българско ядрено дружество и АЕЦ Козлодуй „Нови мощности“ с подкрепата на АЕЦ Козлодуй и Община Козлодуй.

На 5 октомври 2018 г. учениците имаха възможността да посетят АЕЦ „Козлодуй“ и бяха допуснати под специален режим в турбинна зала и залата за управление на реактора.

EspressoNews

Източник: Индустриален клъстер „Електромобили“

Снимка: Индустриален клъстер „Електромобили“