Благородна кауза обедини всички читалища в община Драгоман

2026 преглеждания

Бяха събрани средства за лечението на малката Виви

Благотворителен концерт събра на една сцена всички читалища на територията на община Драгоман. Инициативата е на НЧ „Мелдия 2012“-гр. Драгоман и е по повод шестата годишнина на културната институция. За рождения си ден от читалището избраха да подпомогнат битката на Вивиан Костова с коварното заболяване невробластом, за лечението на което семейството на момиченцето се нуждае от средства.

Така, обединени от обща благородна кауза, в Спортна зала „Драгоман“ се събрах и сътвориха коледно вълшебство с изпълненията си танцьори и певци от НЧ „Мелдия 2012“, НЧ „Христо Ботев 1925“ – с. Габер, НЧ „Самообразование 1919 “ – с. Големо Малово, НЧ „Драгоман 1925“ – гр. Драгоман, НЧ „Селска пробуда 1930“ – с. Несла, група „Мелди“, модерен балет „Аглея“ – гр. Сливница, НЧ „Пробуда 1928“ – с. Калотина, DJ Злати и Ива и Велислава Костадинови.

Всички заедно и с отдаденост организираха и реализираха благотворителния концерт в подкрепа на малката Вивиан. Спектакълът успя да събере 1580,20 лв.

От Община Драгоман изказаха своите адмираци и възхищение към участниците в благородната инициатива и пожелаха скорошно скорошно оздравяване на Виви. „Вие отново доказахте, че заедно можем много повече. Добрите хора се познават по едно, а именно по това, че помагат на другите и за пореден път Вие сте добрият пример!“, обърнаха се от местното ръководство към организаторите на концерта.

EspressoNews