Благотворителен концерт "За усмивката на Иво" ще се проведе в Драгоман

2367 преглеждания

На 5 май /събота/ от 15:00 часа в спортна зала Драгоман

Поредната благотворителна инициатива в подкрепа на малкия Иво, ще се проведе тази събота /5 май/ в Драгоман.
 
Концертът се организира от "Доброволна младежка организация гр. Драгоман" и ще се състои в спортна зала Драгоман от 15:00 часа. Билетите са с цена от 5 лева.
 
Участие в концерта ще вземат:
 
Н.Ч. "Мелдия-2012" град Драгоман с ръководители Моника Маркова и Северина Кирова
Канго клуб Драгоман с инструктор Мария Георгиева
Клубове по народни танци гр. Драгоман и гр. Сливница
Н.Ч. "Христо Ботев 1925" село Габер
СУ "Христо Ботев" град Драгоман
Група "Мелди" гр. Драгоман 
Ансамбъл "Хоро" гр. София
Клуб по бойни изкуства  и други.
 
В благотворителната кауза ще се включат и детски аниматори.
 
Припомняме, че 10 годишният Ивайло Спасов е диагностициран с тумор в мозъка и хидроцефалия през 2017 г. Седмица след диагностицирането е опериран в софийската болница "Св. Иван Рилски", след което лекарите успокояват близките на детето, че всичко е наред след операцията. 
 
След месец и половина майката Христина Трифонова настоява за нов резонанс от който се установява, че не е премахнат целия тумор, а само част от него. Христина веднага се свързва с доц. д-р Герганов от клиниката INI в Хановер (Германия). Необходимата сума за операцията на Иво е 50 017.00 евро, която е непосилна за семейството му. 
 
Във фейсбук е създадена група в помощ на Ивайло в която може всеки да се запознае с подробности:  "Заедно за усмивката на Ивo": https://www.facebook.com/groups/1961382313873048/
 
Към момента сумата е почти събрана, като всичко над нужното за лечението на Иво, ще бъде разпределено към други подобни кампании за нуждаещи се деца след неговата операция, уточняват администраторите на фейсбук групата!  
 
Екипът на EspressoNews призовава всички граждани, които имат възможност - да откликнат на този зов за помощ, както и да споделят информацията, за да може тя да достигне до повече хора.
 
Ангел Лазаров