Благотворителна инициатива „Бъдители“ ще гостува на ученици в Монтана

1270 преглеждания

Лекторите ще мотивират и вдъхновяват учениците с личен пример

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ ще гостуват на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в град Монтана по покана на директора на училището инж. Красимира Каменова и Илиана Иванова – старши учител. На тема „Предприемачество“ пред учениците ще говорят Валентин Кръстев – маркетинг директор на българската франчайзингова асоциация, Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на "Бъдители" и Георги Алексиев – основател на компания за криейтив и връзки с обществеността. Събитието ще се проведе на 8-ми ноември (сряда) от 12:00 часа в сградата на ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов“.

ПГСАГ – Монтана се утвърждава като водещо учебно заведение в направление строителство за Северозападен регион, а чрез усилията на целия колектив се поддържа модерна материална база. Тази година училището е избрано сред 30-те нови учебни заведения от цялата страната, които ще се включат в програмата за училища посланици на Европейския парламент през учебната 2017/2018 година.

Учебните програми в ПГСАГ се усъвършенстват ежегодно. Професионалните училища са едно от новите лица на българската образователна система, всички те стават все по-търсени и атрактивни, тъй като предлагат професия, но и добра общообразователна подготовка и култура, а заедно с двете дават възможност на младата личност да реализира интересите си в различни области. Именно това е една от политиките на Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия – гр. Монтана, на съществуващите в нея клубове и секции за творчески изяви, като пресечна точка за дейност и експерименти на ученици и учители. ПГСАГ се стреми да дава допълнителна добавена стойност на учебния процес и именно затова покани лекторите от благотворителна инициатива „Бъдители“, която обединява личности с различни професии, които желаят да мотивират и вдъхновят ученици и студенти да развиват своя професионален и личностен път.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

Повече за лекторите:

Биляна Панталеева

Биляна Панталеева е бизнес обучител, управител на “Ойро Ивент” и създател на благотворителна инициатива “Бъдители”. Тя разработва и провежда обучения по Soft Skills (личностни умения), търговски умения, успешни взаимоотношения с клиенти, провеждане на преговори и договаряне, които са изцяло съобразени с потребностите на фирмите. Биляна е гост-лектор в университети като УНСС, ВУЗФ и други. Работи и съвместно с организации по проекти, насочени към образованието, предприемачеството, професионалното ориентиране и развитието на млади таланти, както и стартиране на бизнес идеи (Start-Up).

Биляна завършва бакалавърска програма по специалността “Икономика на търговията”, след което изучава магистратура “Управление и развитие на човешките ресурси”. Паралелно посещава колеж по интегрално образование “Философия на успеха – управление на познанието”. Тя е сертифициран обучител по професионално обучение на възрастни в ЦПО. Панталеева има дългогодишен професионален опит, включително и на ръководни позиции в областта на човешките ресурси, обученията, продажбите, маркетинга, логистиката, спедицията, митническото обслужване и товарния транспорт.

Твърди, че зад всяка успяла организация стоят активни търговски умения, ефективно управление на връзките и комуникациите с клиенти, както и създаването на партньорски отношения от типа “Печеля – Печелиш”. Биляна има авторски статии и интервюта в бизнес списания. През последните години активно подпомага образователния процес и е сред най-полезните и мотивиращи лектори, които студенти и ученици оценяват.

Като бизнес дама е убедена, че образованието има нужда от синхронен процес с работещия бизнес – “За да станат децата удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери, мотивация, личен успех, умения за мислене и подкрепа. Младите личности имат нужда от Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали да желаят – това са тези, които те вдъхновяват с позитивната страна на реалността и зареждат околните”.

Омъжена, с три деца в свободното си време Биляна обича да е с тях, да спортува, да чете книги, да пътува, да твори кулинарни вкусотии и през последните години има засилен интерес в областта на фотографията.

 

Георги Алексиев

Георги Алексиев е собственик и управител на Арт лаборатория ЕООД. Като малък мечтае да стане ветеринарен лекар, но животът му поема в коренно различна посока. Не съжалява нито за миг. Открива страстта си и това, с което иска да се занимава още в първи курс по специалността „Връзки с обществеността и реклама“. Започва кариерата си в публичната администрация като PR специалист и работи активно с двама столични кмета. Междувременно започва и кариера като журналист, а по-късно и като редактор на бизнес списание. Решава, че е време да поеме в нова посока и основава Арт лаборатория – компания за криейтив и връзки с обществеността. Междувременно открива и развива една друга своя страст – фотографията. Случайността го среща с Биляна Панталеева – основател на благотворителната инициатива „Бъдители“. Възприема каузата като своя и от началото на 2016 г. е един от активните посланици на инициативата.

 

Валентин Кръстев

Валентин Кръстев е маркетинг директор на Българска франчайзингова асоциация от средата на 2008 година. През април 2013г. основава „Франчайз Консулт“ ЕООД – фирма, създадена за да помага в развитието на франчайз концепции. Съосновател е на Черноморска франчайз федерация. Занимава се и с инвестиционни проекти в областта на недвижимите имоти.

Той е завършил „Геодезия, фотограметрия и картография“ във Висшия институт по архитектура и строителство – София (днес УАСГ). До 1994г. е работил като инженер геодезист, след което е развивал собствен бизнес.  Бил е регионален дистрибутор на Rexair Inc. за област Бургас и оператор на вендинг машини за същата област. Шест пъти е попадал в отличените най-добри 10 дистрибутора в световен мащаб.

От 2005 до 2007г. е регионален мениджър за Югозападна България на „Алианц България холдинг“, а след това – франчайз директор на „Адрес недвижими имоти“.  Участва в проект за развитие на структурите на RE/MAX България и през февруари 2013г. става най-добър продавач на франчайз пакети за Европа и един между 5-те най-добри в света.

Разработил е франчайз системите на „Борса за Матраци Вит“, „Мастер Бизнес Клуб“, „Пан.тастик“, „Адрес недвижими имоти“, „Джейелпи“, Сладкарница Стевия“, „Start It Smart” и е помогнал в развитието на много други.

Специализирал е франчайз, маркетинг и реклама, продажби, бюджетиране, мотивация и активация на персонала в директните продажби.

 

Инициатива „Бъдители“ обединява екип от професионалисти в различни области, които случват целите си, като в ежедневието действат с желание и постоянство. Те са личности, които работят със сърце това, което искат, давайки висока добавена стойност на обществото. Един от най-силните мотивационни похвати за действие е реалният пример на желаната професия, на желания живот, на желаното поведение.

Инициативата „Бъдители“ е без такса за участие, необходимо е само да ги поканите и да осигурите зала, където всички Ваши студенти, ученици и всеки, който желае да присъства може да чуе Бъдителите.

EspressoNews е медиен партньор на изданието "Бъдители" през учебната 2017/2018 г. и ще отразява събитията от инициативата.

EspressoNews