Благотворителни мартеници във Враца

2933 преглеждания

Учители и деца от детска градина „Брезичка“ с кампания в подкрепа на лечението на Алекс

Една от сергиите за мартеници на площад „Македония“ във Враца не е съвсем обикновена. Тя е център на благотворителна кампания в помощ на 4-годишния Алекс, който, за да проходи, има нужда от рехабилитация в Турция. 

Учители и деца от детска градина „Брезичка“ са поели инициатива да подкрепят малкото момче и така достигат до решението да отворят благотворителен базар с мартеници. Част от мартениците са изработени от децата, някои са осигурени от родители. 

Добрият пример, който вдъхновява и насърчава е на 74-годишната Спасинка Димитрова, която от години се занимава с изработването на мартеници. Когато тя научава кампанията за Алекс, решава да дари по-голямата част от своите творения за една добра кауза.

В кампанията с удоволствие се включват и родителите на децата, които помагат с нови идеи и ресурси. Благотворителните инициативи в помощ на Алекс ще продължат до началото на март, като, освен с продажба на мартеници, възпитаниците на детска градина „Брезичка“ ще изнесат благотворителен концерт в деня на Баба Марта, а на шести март ще  продават букети за осми март, като събраните средства отново ще са с благотворителна цел.

Всички приходи от своеобразната кампания ще бъдат предоставени за лечението на Алекс, който е с диагноза спастична квадрипареза, в Турция. 

Който желае да подкрепи каузата на момчето от Враца и по този начин да покаже и на неговите връстници, че доброто винаги побеждава, може да го направи, като сподели информацията, за да достигне до повече хора или, в случай, че има възможност, направи дарение. 

Банковата сметка е:

Банка ДСК

Титуляр: Александър Ивайлов Тонев

IBAN: BG46STSA93000025582430

BIC: STAABGSF

тел: 0899435008 - Пламенка Георгиева, гр. Враца

Екипът на EspressoNews изразява своите  адмирации към инициативата на децата и учителите от Враца и специално поздравява г-жа Димитрова за направения щедър жест. Също така, призоваваме към добротворство, за да помогнем на едно дете да има шанс за пълноценен живот.

Теодора Александрова