Близо 60 деца ще "разказват за своята България" във второто издание на „Работилница за репортери“

1911 преглеждания

Ева Майдел /Паунова/ е патрон на второто издание на ученическия проект  "Работилница за репортери 2017 – Разкажи за своята България"

Ученици от училищата в Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница разказаха за честванията на Националния празник в родните им места. Десет от ученическите репортажи – на Стефани Ценкова, ученичка в 9 клас, в СУ „Летец Христо Топракчиев”, гр. Божурище, Ива Ненова, ученичка в 10 клас, в СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд, Вероника Иванова, ученичка в 11 клас, в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Сливница, Ния Кръстева, ученичка в 10 клас в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Сливница, Aлександра Александрова, ученичка в 9 клас, в СУ „Христо Ботев“, гр. Драгоман,   Габриел Георгиев, ученик в 8 клас, в СУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Годеч, Симеон Симеонов, ученик в 11 клас, в СУ "Проф. д-р Асен Златаров" гр. Годеч, Йоанна Евгениева, ученичка в 10 клас, в ПГ „Велизар Пеев”, гр. Своге, Антония Дикова, ученичка в 11 клас, в ПГ „Велизар Пеев”, гр. Своге, бяха публикувани на страниците на EspressoNews и се радват на изключително добър прием от читателите на регионалния портал за новини на запад от София.

Ученическите разработки са част от проекта "Работилница за репортери", който Еспресо медия организира за втора поредна година. Тазгодишното издание е под надслов "Разкажи за твоята България", като първата задача бе посветена на честванията на Трети март.

В "Работилница за репортери 2017" вече се включиха близо 60 деца от средните училища в шестте общини на запад от София. В рамките на два месеца и осем седмични задачи, под вещото менторство на професионални журналисти, те ще творят, ще обогатяват своите знания и умения да се изразяват писмено, ще представят своя роден край пред света и ще се борят за интересни и престижни награди.

Сред менторите, посланиците и журито на конкурса са Евелина Павлова, радио и телевизионен водещ, водеща на предаването "Аз обичам България" по Нова телевизия, Михаил Дюзев, водещ на „Дарик кафе” в Българското Национално Дарик Радио, Боян Димитров, разследващ журналист във вестник „Монитор“, Максим Майер, управител и редакционен директор на списание „Мениджър“, който беше част от журито на миналогодишното издание, както и Доника Ризова, мениджър КСО и автор и водещ  на "Медиите ON AIR" по телевизия “BULGARIA ON AIR”.

Новото, спрямо предходното издание е, че през тази година учениците ще имат за задача да подготвят и видеорепортажи, а на финала на проекта ще участват в специален workshop, организиран от 360 Creative, партньор на проекта, като по техен сценарий и заедно с тях ще бъде заснет 360 градусов видео репортаж за избран природен, културен или исторически обект от всяка една от общините. Репортажите ще бъдат представени в рамките на второто издание на събитието "Добрият пример на запад от София", което ще се проведе през юни тази година.

Втората задача, по която учениците вече работят е проучване на тема „Историческото наследство в моята община“, като най-добрите материали, изготвени от тях ще бъдат публикувани след 12-ти март.

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс