Бов ще има своя трикольорен надпис

1568 преглеждания

Бов ще има своя трикольорен надпис

Кампанията по набиране на средства за поставяне на надпис на „БОВ“ с цветовете на трибагреника, по повод 140 г. от освобождението на България е към своя край. Както EspressoNews писа, за да бъде реализирана патриотичната идея, инициаторите отправят покана към всички родолюбивите българи, свързани с Бов, да се включат в дарителска кампания по набирането на средства, за изписване името на селището. Организаторите от НЧ "Светлина-1896", ОУ "Св. Св. Кирил И Методий", клуб на пенсионера „Скала“ и кметство Бов, бяха изчислили, че необходимата сума за целта е 1000 лв., с които да бъдат закупени необходимите материали за създаването и монтирането на трибагреното име на селището. 

Дарителската кампания е на финалната права, като за достигането на желаната сума са необходими само 18 лв., става ясно от съобщение, публикувано на фейсбук страницата "Бов - две селища, с една история и едно име". За да подкрепят събирането на последните средства, учениците от 1, 2 и 3-ти клас на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", са изработили "весели бъркалки", които всеки желаещ да подкрепи както инициативата, така и желанието на децата да станат част от нейния успех, могат да го направят като си закупят създадена от тях бъркалка. Те са налични в читалищната библиотека на гара Бов, като набраните по този начин средства ще бъдат добавени към вече събраните за буквите на Бов.

Циментовите постаменти за буквите са вече готови. Името на селището ще бъде изписано в ляво на скалата, срещу жп гара Бов, поради активиралото се свлачище в централната и дясната част на каменната кариера.

EspressoNews