Богата и разнообразна празнична програма показа НЧ „Христо Ботев – 1934“, Божурище

3361 преглеждания

Тържествен концерт по случай Деня на народните будители се проведе в  Народно читалище „Христо Ботев – 1934“, Божурище. Приветствени слова към всички присъствящи  отправиха Георги Димитров, председател на Общински съвет Божурище и Владислава Симеонова заместник-кмет на общината.  В концерта се включиха малки и големи творци, танцьори и певци, които засипаха публиката с разнообразни и развлекателни, талантливо представени изпълнения.  Първи в програмата бяха певиците от  Дамския камерен хор към читалището, а веднага след тях на сцената се качиха най- малките участници от   Детска  вокална група „ Палави ноти“. С появата си на сцената, децата, които написаха песен за Божурище, усмихнаха публиката и изправиха на крака много майки и татковци, заредени с фотоапарати, да заснемат мъниците. Много красота донесоха на сцената танцьорите от клуб по спортни танци „София“, а след тях за първи път след многогодишна пауза се и изяви  новосъздадената Вокална формация „ Разноцветни“. Възобновяването на съществуващата преди години  група „ Разноцветни връзки“е дело на Венелина Петрова, с която направихме интервю в рубриката ни „Добрият пример“. Като малка тя и останалите членове на групата са пяли заедно, а по идея на Ваня Аризанова и Руслан Русинов,  членовете на групата са събрани отново и сформират формацията, която направи дебютната си изява на вчерашния празник.

Програмата продължи с изпълнения на песни и български народни танци от любимите на публиката Общински детски фолклорен ансамбъл „ Божурчета“, Вокална, фолклорна формация „Слава“, Фолклорна танцова формация „Огин“  и за финал -  Фолклорна танцова формация „ Играорци“.

Читалищното настоятелство за пореден път показа, че с труд и ентусиазъм не пропуска празник, в който да зарадва жителите на общината.

В понеделник, на 31 октомври, бе организиран забавен маскараден „Бал на таласъмите и чудовищата“, който също бе проведен в сградата на читалището, преобразено в  „ къщата на ужасите“. Много маскирани малчугани се включиха в забавата, като се бяха постарали да изглеждат неузнаваемo със своите костми. Имаше игри, тиквени фенери, музика, танци и много настроение.

Снимки: Espressonews, Снежана Славейкова

Десислава Василева