Българска агенция за инвестиции връчи Сертификат клас А на два български инвеститора

1483 преглеждания

На 22 януари 2017 Изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев връчи сертификат за инвестиция клас А на г-н Светлин Николчев – изпълнителен директор на фирма „Ролпласт Груп“ АД.

Сертификатът е за проект „Разширяване на производствена база“. Инвестицията като обща стойност на материални и нематериални активи възлиза на 10 804 000 лв., а очакванията са да бъдат открити 90 нови работни места.

„Ролпласт Груп“ е дружество с основна дейност инвестиране в дълготрайни материални активи - сгради и машини за производство на PVC и алуминиеви прозорци, врати и щори, които отдава под наем. Новият инвестиционен проект е свързан с разширяване на съществуващо предприятие в град Костинброд, като за целта ще бъдат изградени допълнителни производствени помещения към съществуващата база, ще се закупят нови производствени мощности и ще бъдет открити нови работни места.

Сертификат клас А получи и „Булфарма“ ООД за проект за преустройство на болнични отделения и болнична аптека, както и изграждане на „топла връзка” между ДКЦ „Пълмед” и УМБАЛ „Пълмед“ в град Пловдив.

Изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев заяви, че двата проекта  за разширяване  на съществуващи дейности са индикатор за доверието на българските  инвеститори в страната ни. Той посочи, че от началото на 2017 г. до момента, т.е за по-малко от месец, по Закона за насърчаване на инвестициите са сертифицирани общо 3  проекта на обща стойност над 80 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият 180 нови работни места.

EspressoNews