Български овчарски кучета дефилираха на стадион „Белица“ в Костинброд

2273 преглеждания

Отличиха победители в осем категории

Над 100  кучета на различна възраст взеха участие в киноложката изложба - българско овчарско куче в Костинброд. Събитието се проведе на 14 април на стадион „Белица“ в града. Организатори са МАБОК /Международна асоциация на Българско овчарско куче/ и община Костинброд.

В изложбата взеха участие клубове от цялата страна. Съдиите оценяваха представените екземпляри от българската порода и отсъждаха в зависимост от размер, цвят, нрав на кучето, зъби, опашка и походка. Изложбата започна с изпълнение на танцов състав „Ритми“, Танцова група „Ритми“ и детски танцов състав „Ритъмчета“ към НЧ „Св.Св. Кирил и Методий-1890“, гр. Костинброд. След кратката програма, изпълнена с български фолклор, всички клубове и индивидуални състезатели дефилираха заедно със своите кучета.

На събитието присъстваха кметът на община Костинброд Трайко Младенов-кмет, Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, Борислав Борисов - кмет на село Петърч, д-р Симеон Симеонов - ветеринарен лекар и учител в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”, Тихомир Благоев - председател на МАБОК. Присъстваха и участваха много известни имена сред любителите и клубовете в България на Българско овчарско куче.

Водещият на конкурса и председател на МАБОК Тихомир Благоев изненада ръководството на община Костинброд, като им връчи плакети с признателност за оказаната помощ за развитието и популяризирането на Българско овчарско куче.

Преди състезанието отец Серафим освети знамето на МАБОК и отслужи литургия за здраве и успех на състезателите.

Раздадени бяха и много награди във вид на храна от спонсор на МАБОК.

Кучетата бяха отсъдени по класове, както следва:

– бебе 3-6 месеца /мъжки и женски/;

– подрастващи 6-9 месеца / мъжки и женски/;

– млади 9-14 месеца /мъжки и женски/;

– междинен 14-24 месеца /мъжки и женски/;

– открит 2-8 години /мъжки и женски/;

– ветерани над 8 години /мъжки и женски/;

– Бест мъжки и Бест женски;

– Шампион на изложбата.

Във всяка категория беше избран победител, като шампионът получи най-голямата купа на състезанието, връчена от заместник-кмета на община Костинброд Александър Ненов.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд