В Божурище откриха парк, паметник и честваха патронен празник на училище в Деня на българската авиация

3988 преглеждания

Присъстваха официални лица, ученици, граждани

В Деня на българската авиация – 16 октомври, Община Божурище откри официално изцяло ремонтирания местен парк „Орлите“.

Празничният ден бе изпълнен от поводи за честване. Сред тях бе и патронният празник на СУ „Летец Христо Топракчиев“, който от местната администрация избраха да съчетаят с прерязването на лентата на реновираното място за отдих.

Честванията започнаха пред новия паметник на прочутия летец, където официални лица, ученици и граждани отдадоха почитта си към неговото знаково за авиацията дело, поднасяйки венци и цветя.

„Щастлив съм, че името му е свързано с града ни, че училището ни гордо носи името му. Пожелавам на всички работещи и учещи в него, да пазят и градят името му“, написа кметът на Божурище Георги Димов в профила си във Фейсбук. Той изрази надежда занапред честванията на патронния празник на местното училище да се провеждат именно на това място.

Церемонията продължи с тържествен освет на парк „Орлите“. В зоната за отдих, освен нов паметник на летец Христо Топракчиев, е поставен и истински самолет МИГ 17 -  един от символите на Божурище. Обновени са още пейките и алеите, облагородени са всички пространства за разходка. Подменена е и арката на входа на парка.  

Благодаря на предходните ми колеги, които са придобили парка, искам да ги уверя и успокоя, че надграждам и облагородявам всичко, което общината има като собственост и ще направя всичко възможно божурчани да ползват с радост различните места за почивка и забавление.“, допълни още кметът.

EspressoNews

Снимки: Георги Димов, фейсбук