В Драгоман откриха тържествено новата учебна година

1340 преглеждания

Първото тържество се проведе в ДГ „Радост“

В Драгоман откриха новата учебна година. Първото тържество, на празничния 15 септември, се проведе в ДГ „Радост“ в града. Двете подготвителни групи  на детското заведение зардваха своите гости със изпълнения на стихотворения и песни. Празникът на малчуганите уважиха Андрей Иванов кмет на община Драгоман и Лидия Банкова зам.-кмет на общината. Г-н Иванов поздрави децата и им пожела да бъдат здрави и послушни, както в къщи, така и в детската градина.

Празникът в СУ „Христо Ботев” започна в 10:00 ч., в двора на училището, където се бяха събрали нетърпеливи първокласници, родители, учители и гости. Химнът на България даде началото на приветствията и благопожеланията за успешна нова учебна 2018/2019 г.

Танцов ансамбъл „Ритмика“ към НЧ „Мелдия – 2012“ - гр. Драгоман поздрави присъстващите с изпълнение на народен танц. Директорът на училището Стоян Стоянов поздрави ученици, учители, родители и гости и пожела здраве, спорна и успешна година. Своите сърдечни поздравления за изпълнена със знания, спортни мероприятия и дейности учебна година, отправи и кметът на Драгоман Андрей Иванов. Всички първокласници получиха специални подаръци от Общинска администрация. Бъдеща първокласничка поздрави всички присъстващи с емоционално и вдъхновяващо стихотворение, а Боряна Богданова прочете приветствие от името на родителите на първолаците.

Отец Асен отслужи тържествен водосвет за здраве и успех през новата учебна 2018/2019 г. - Да бъде спорна и ползотворна! След красивите пожелания удари и първият училищен звънец. По стара българска традиция, под венец от цветя, с топла питка и мед, учениците прекрачиха прага на родното училище, в небето полетяха разноцветни балони, а пуснатия от клетката бял гълъб, символ на мира, любовта и добротата, се извиси високо в небето и тържествено кацна на покрива на училищната сграда.

EspressoNews

Източник: Община Драгоман