В Костинброд бе открита многофункционална детска площадка

2901 преглеждания

С музикална и танцова програма бе открита нова многофункционална детска площадка в град Костинброд. Тя се намира в един от най-оживените жилищни райони на града - квартал „Зора“.

Проектът е реализиран по инициатива на община Костинброд, а концепцията за него е иновативна, тъй като съчетава детска площадка, оборудвано с фитнес уреди пространство, както и просторна беседка за жителите от съседните жилищни сгради.

По този начин от местното ръководство целят да подтикнат към повече физическа активност не само малчуганите, а и младежите, чието ежедневие често преминава пред екрана на компютъра.При изграждането на площадката са приложени всички изисквания за безопасност на съоръженията за игра, положена е и ударопоглъщаща настилка, подновена е зелената покривка на прилежащите територии.

Сред официалните гости на откриването на съоръжението бяха Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова, д-р Атанас Тенев – председател на Общински съвет-Костинброд, заместник-кметовете г-жа Габриела Георгиева, г-н Любен Кънчев и г-жа Теодора Гогова, кметове на населени места от общината, общински съветници.

Поздравления за новата придобивка отправи Областният управител, като пожела преди всичко съоръжението да се използва със здраве и да дарява много усмивки и положителни емоции както на децата, така и на техните родители.