В Костинброд откриха обновения централен площад "Иван Вазов"

1547 преглеждания

Събитието бе уважено от министри, евродепутати, кметове и стотици граждани и гости на града

Със специално тържество, което се проведе на 04 май, бе открит обновения централен площад на Костинброд. Тържеството започна с представителна част от военно формирование 34 420-Костинброд, под командата на майор Донев. Водосвет за здраве и освещаване отслужиха Белоградчишкия епископ Поликрап , заедно с отец Дамян, отец Серафим, отец Николай, отец Крум, отец Желязко, отец Радослав – богослужещи в община Костинброд.

Трайко Младенов, кмет на община Костинброд се обърна към множеството от събралите на откриването с думите: “Площад “Иван Вазов” е лицето на град Костинброд! Тук на този площад градим и създаваме традиции. Благодарение на местната власт и държавата е факт новият ни градски площад. Пожелавам със здраве да ползваме площад “Иван Вазов”, с много хубави емоции да надграждаме всяко едно събитие. България има своето място в Европа! Това го доказват всички проекти осъществени в страната, общините и градовете ни, за да може да се развива нашият град и нашите села, за да можем да продължим да си говорим с Европа, защото Европа ни чува!”

С приветствие към гражданите се обърнаха и специалните гости на събитието - Теменужка Петкова, министър на енергетиката, Емил Караниколов, министър на икономиката, Любен Кънчев, зам.-министър на туризма,евродепутата Ева Майдел и Лиляна Павлова.

Лентата прерязаха кметът на общината, заедно с председателя на общински съве, д-р Атанас Танев, министъра на енергетиката, министъра на икономиката, зам.-министъра на туризма и управителят на фирма “Стреза” ЕООД.

За да видят обновеният площад и празничната програма се бяха стотици жители и гости на града. Всички се насладиха на празничната програма с водещ Рангел Вангелов, танц със знамена “Аз обичам България” на деца от Основно училище „Отец Паисий“, село Петърч, ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ “Тракия” – гр. Пловдив и Деси Добрева с танцов състав “Гераците”. Събитието завърши с впечатляваща заря в небето над града. 

Проектът „Благоустрояване и паркоустрояване на централен площад и паркинги“ в град Костинброд бе осъществен с финансовата подкрепа на правителството на Република България, чрез отпускане на ПМС от Министерски съвет и средства от капиталовата програма на община Костинброд. Проектът е на стойност 1.48 мил. лв. Изпълнител на проекта е фирма: „Стреза” ЕООД

 

Десислава Василева