В Костинброд официално бе открит новоизграденият мост на река Блато

1265 преглеждания

На 16-ти март в Костинброд официално бе открит новоизграденият мост на река Блато. С пускането на движението по него се възстановява най-пряката и удобна връзка между село Петърч и град Костинброд. Мостът е с две пътни платна, отговарящи на съвременните норми за носимоспособност и безопасност на движението. Изградени са и два тротоара - един за пешеходци и един за хора със затруднения в движението, детски колички и велосипеди и е осигурена достъпна среда към съоръжението. Мостът привлича вниманието с авангарден дизайн и модерно осветление.

Поставени са и нови странични парапети и преградно съоръжение в средата на моста, разположено върху фугата между двете платна, осигуряващо безопасно преминаване и ограничаващо получаването на резонанс. Общата дължина на участъка е 23 м. Мостът над река Блато се реализира със собствени средства заложени в капиталовата програма на община Костинброд . Фирмата изпълнител на обекта е „ГБС - Инфраструктурно стоителство АД” , надзор - „Пътинвест-инжинеринг АД“, а мостът е проектиран от - „Алве Консулт“ ЕООД.

Откриването на новоизградения „Мост 1 – мост над река Блато, находящ се на път SFO – 1401/Костинброд – Петърч – Безден/ в землището на град Костинброд е важен не само за село Петърч, а и за село Опицвет, Безден и Богьовци и е една от основните връзки с град Сливница и път I-8 (София- Калотина) от републиканската пътна мрежа. Прерязване на лентата на новото съоръжение направиха г-н Трайко Младенов, общински кмет, инж. Георги Кичуков, д-р Атанас Тенев – председател на общински съвет, инж. Габриела Георгиева – зам.кмет на община Костинброд и г-жа Сашка Владимирова- главен специалист „Инвестиционно проектиране и строителство“ в общината, става ясно от информация публикувана на официалната страница на община Костинброд.

EspressoNews

*Снимки: община Костинброд

 

Тагове