В петък ще заседава Общински съвет-Драгоман

1011 преглеждания

В петък ще заседава Общински съвет-Драгоман

Общински съвет-Драгоман ще проведе редовно заседание на 23 март от 15:00 часа. То ще се състои в Заседателната зала на Община Драгоман и предвижда Дневен ред от 18 точки.

Местният парламент ще разгледа Годишния доклад за наблюдение на изпълнението на общинския план за развитие за 2014-2020 година, след което обсъди кандидатстването с проектни предложения по втората покана за набиране на проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП „България-Сърбия“ 2014-2020 г.

Ще бъде приета и Програма за енергийна ефективност на община Драгоман за 2018-2020 година, както и План за развитие на социалните услуги за 2019 година.

Общинарите ще обсъдят промяна на вида на социалната услуга от резидентен тип „Защитено жилище за лица с физически увреждания“ в с. Калотина, както и промяна на наименованията на социалните услуги от резидентен тип „Кризисен център за деца жертва на трафик и насилие“ и „Център за настаняване от семеен тип на деца/младежи без увреждания“. Ще бъде приета и Общинска програма за закрила на детето за 2018 г., както и Годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците от община Драгоман за 2018-та. Следващата точка от дневния ред на заседанието предвижда създаването на фонд за подкрепа на стратегията и годишния план за подкрепа за личностно развитие.

Общинският съвет ще приеме и Програма за развитие на туризма за 2018-2020 година, след което ще разгледа въпроси, свързани с общински имоти и отпускане на еднократни парични помощи.

Заседанието ще завърши с точка „Други“ – последна в проекта на Дневен  ред.

EspressoNews