В три села обсъждат проекта за ОУП на община Костинброд в неделя

1419 преглеждания

В събота се проведе и най-широкообхватното от серията събития

Продължава общественото обсъждане на Проекта за Общ устройствен план на община Костинброд по места. Днес дискусии ще има в:

• с. Петърч на 28.10.2018 г. (неделя) от 10:00 часа в читалище „Нов живот“;

• с. Драговищица на 28.10.2018 г. (неделя) от 14:00 часа в читалище „Георги Сава Раковски“;

• с. Голяновци на 28.10.2018 г. (неделя) от 17:00 часа в кметство.

До момента бяха проведени обсъждания за проектите на ОУП на 10 от населените места на територията на община Костинброд, на които местните имаха възможност да зададат въпросите си на експертите, изготвили плана. С днешните срещи ще завърши цикълът на обществени обсъждания по плана, организирани от Община Костинброд.

В съботния ден се проведе и най-широкообхватното от серията събития, а именно – обсъждането с граждани и заинтересовани на проекта за ОУП на град Костинброд и цялата община. Домакин на срещата бе читалище „Иван Вазов-1947” в общинския център.

Икономистът Юлия Спиридонова запозна присъстващите със социално-икономическите прогнози, заложени в проекта. Последва експозе на ръководителя на проекта за ОУП арх. Жоржета Рафаилова. Инж. Ангел Янев представи плана за комуникации и транспорт, ландшафтният архитект Мария Грозева – говори за зелената система и отдих, а арх. Стела Дулева - за плануваното развитие на културното наследство и туризма.

Общинска администрация-Костинброд беше представена от кмета Трайко Младенов, инж. Габриела Георгиева – заместник-кмет с ресор „Устройство на територията, общинска собственост и екология”, арх. Веселин Клянев – главен архитект на общината и директор на дирекция, инж. Ирина Донева – началник отдел „УТ и ОС”, инж. Вяра Георгиева – младши експерт „Кадастър и регулация” и Александър Александров – старши специалист „УТ”.  На общественото обсъждане присъства и председателят на Общински съвет-Костинброд –  д-р Атанас Тенев.

Многобройните присъстващи граждани успяха да зададат своите въпроси на екипа, изготвил Общия устройствен план и да получат изчерпателни отговори. Те използваха събитието, за да повдигнат на вниманието на местната власт и други теми, които ги вълнуват.

Целта на плана е да осигури възможно най-добър баланс между частните и обществени интереси, да равнопостави различните видове собственост, да осигури възможност за по-оперативно действие на общинската администрация, уточняват от ведомството.

Мнения, препоръки и възражения заинтересованите могат да подават в свободен текст в деловодството на Общинска администрация Костинброд до 31 октомври 2018г. (сряда).

EspressoNews