В четвъртък ще заседава Общинският съвет на Своге

927 преглеждания

Вижте дневния ред

На 12 април ще заседава Общински съвет-Своге. Заседанието ще се проведе в конферентната зала на ПГ „Велизар Пеев“ от 9:30 ч., а проектът за дневен ред включва 32 точки.

На първо място съветниците ще разгледат предложения за допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост в разделите „Под наем“ и „Придобиване на недвижими имоти“.

Следват финансовите въпроси. Местният парламент ще трябва да се произнесе относно: приемане на компенсирани промени на капиталови разходи по отделни източници на финансиране за строителство и основен ремонт, за придобиване на материални и нематериални активи, за проучвателни и проектни работи през 2018-та в общината; разместване на бюджетни кредити по параграфи, дейности и функции, без промяна общия размер на бюджета; отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи се лица и семейства; кандидатстване на Община Своге с проектно предложени по Програмата за трансгранично сътрудничество.

На Заседанието на Общинския съвет ще бъдат разгледани и въпроси, свързани с недвижими имоти, сред които безвъзмездно придобиване на собственост върху недвижим имот в Своге, промени на статутите на имоти, учредяване на възмездно право на ползване върху имот в с. Владо Тричков, предложения за продажби на имоти и вещи частна общинска собственост, както и предложения за отдаване под наем на помещения. Общинските съветници ще се произнесат и за промени на действащи ПУП-ове, както и за изготвяне на проекти за нови ПУП-ове.

Дневният ред предвижда гласуване на предложение за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Общината.

В края на заседанието Общинските съветници ще се произнесат относно учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имот, приемане на Общински план за младежта за 2018 г. и Годишен план за развитие на социалните услуги в Община Своге.

EspressoNews