Великден и споделените емоции

1732 преглеждания

В своето видео посветено на Великден, Нелина Владимирова ни представя една емоционална картина на споделения празник

В своето видео посветено на Великден, Нелина Владимирова ни представя една емоционална картина на споделения празник.

Великден е един от най-светлите християнски празници. На този ден отбелязваме Възкресението на Исус Христос.  Великденските символи са главно боядисването на яйца и месенето на козунаци.

По традиция яйцата се боядисват на Велики Четвъртък или Велика Събота. Тази година аз и моите приятели избрахме да ги оцветим навън-сред природата, където чистият въздух, песните на птиците и аромата на пролетта създават още по-празнична атмосфера.

Първото яйце задължително се боядисва в червено, ние също спазваме тази традиция, защото този цвят е знак за Възкресението на Христос. Докато то е още прясно боядисано, си мажем лицата за здраве.

Великден е семеен празник, на който се събираме всички близки и приятели, за да празнуваме заедно.

Материалът е изготвен от Нелина Владимирова, ученичка в 9 клас на  СУ "Св. Св. Кирил и Методий", град Сливница, за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsonite.