Военно формирование 34 420 – Костинброд отбеляза 35 години от своето създаване

4007 преглеждания

На 3 август 2017 г. военно формирование 34 420 – Костинброд отбеляза 35 години от своето създаване. Поделението, което е част от зенитно-ракетните войски на Република България, понастоящем се намира под командването на подполковник Благовест Николов, като освен своите военни функции, участва в редица мероприятия и дейности в живота на община Костинброд и региона. Военнослужещите от формированието са неизменна част от официалните чествания на значими празници, а при нужда се включват и в спасителни дейности и помощ на силите на гражданска защита при преодоляване на бедствия и аварии. На шести май тази година, личен състав от военно формирoвание 34 420 - Костинброд, взе участие в тържествения Гергьовденски военен парад по случай празника в столицата. Воините от ЗРВ бяха част от представителния блок на Военновъздушните сили, който премина в тържествен марш пред висшето държавно и военно ръководство на страната на пл. „Княз Александър I”.

По повод отбелязването на годишнината, в поделението гостуваха Трайко Младенов, кмет на община Костинброд и д-р Атанас Танев, председател на общинския съвет, които поздравиха командира и офицерите на поделението и изразиха своята увереност, че общината и формированието ще продължат да си партнират в полза на гражданите. г-н Младенов поднесе символичен подарък с герба на община Костинброд и грамота за признателност и благодарност към Военно формирование 34 420 – Костинброд, а от името на общинския съвет д-р Танев подари плакет с герба на общината и поздравителен адрес към военнослужещите.

Подполковник Николов прие поздравленията и запозна представителите на местната власт с изминалите учения и дейности на военните, както и с ролята, която има формированието в рамките на българската армия и системата за сигурност на страната и партньорите ни от ЕС и НАТО.

EspressoNews

*Снимки: община Костинброд