Волейболистките на СУ „Никола Й. Вапцаров“, спечелиха общинските ученически игри в Петрич

1734 преглеждания

Репортаж на Дарина Кипърлиева, ученичка в СУ„ Никола Й. Вапцаров“, гр. Петрич

Спортната зала „Арена Петрич“ всяка седмица се пълни с момичета и момчета от цялата община. Традиция стана да се провеждат турнири със състезателен характер. В тях участват ученици от всички общински училища. Често залата и града са домакини и тук идват спортисти и от други градове и села.

На 29 февруари, бе даден официален старт на  финалите от ученически игри по волейбол (8/10 клас) - момичета. Организатор на събитието е община Петрич. В турнира се включиха отборите на шест училища от цялата община: СУ „Н. Вапцаров“, ПГИТ „Проф. д-р Асен .Златаров“, ПГ „Пейо Яворов“, СУ „Антон Попов“, СУ „Васил Левски“ - с. Коларово, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - с. Първомай. Срещите се проведоха в спортна зала „Арена Петрич“.

Според регламента турнирът се играе на преки елиминации. Преди да започне надпреварата, участниците си пожелаха успех и да приключат  състезанието без контузии. След проведените елиминационни срещи, за полуфиналите се класираха отборите от следните училища:

1-ва среща: СУ „Никола Й. Вапцаров“ - СУ  „“Св. Паисий Хилендарски“

2-ра среща- ПГ „Пейо Яворов’’ и ПГИТ „Проф. д-р. Асен Златаров“

Победителите в полуфиналните елиминации  отборите на СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ „Пейо Яворов“ се изправиха един срещу друг в зрелищен финал. След оспорван първи гейм, завършил 34:32,  волейболистките на СУ „Никола Й. Вапцаров” спечелиха финала и турнира с 2:0 гейма. Отборът печели общинските ученически игри за втора поредна година, като и през 2019 година те се окичиха с шампионските медали.

Треньорът на победителките сподели: „Зад този успех стоят много упорит труд, желание и дисциплина. Смятам, че и двата отбора ги притежават. Благодаря на всички момичета, участвали в ученическите игри. Много съм горд с техните постижения от тази и от миналата година. Те прославят както себе си, така и нашето училище. Пожелавам им още успехи в областта на спорта, а в личен план -  здраве и късмет.“.

Наградите на отбора победител бяха връчени от организаторите на тунира от община Петрич.

Материалът е изготвен от Дарина Кипърлиева, ученичка в СУ„ Никола Й. Вапцаров“, гр. Петрич, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин