Все още можете да предадете стари електроуреди за рециклиране

1999 преглеждания

Продължава записването за посещение от мобилна група

Продължава записването на желаещи да предадат регламентирано стари и неработещи електроуреди в община Годеч. Това съобщиха на официалния си сайт от местната администрация.

Уредите, които можете да предадете, за да бъдат рециклирани, са стари или неработещи печки, перални, телевизори, хладилници, компютри, монитори, климатици, ел. инструменти, прахосмукачки, мобилни телефони и всякакви други електроуреди, уточняват от Общината. Всички желаещи могат да направят заявка за безплатно посещение на мобилна група до посочен адрес, която ще ги извози за рециклиране.

Заявки могат да се подават на тел. 0729/98051 или на място в Община Годеч, стая 122 – Емилия Николова. Необходимо е да посочите име, адрес, телефон за връзка и вида и броя на електроуредите, които ще се извозват.

За всеки предаден електроуред се получава ваучер на стойност между 2 и 10 лева, в зависимост от вида на електроуреда. Получените ваучери ще могат да се използват в определена търговска верига като отстъпка при закупуване на нови уреди.

„Да запазим природата чиста! Не изхвърляйте безотговорно старите и неработещи електроуреди, а спечелете от тях. Системата за разделно събиране на стари електроуреди намалява потенциалните опасности за човека и природата.“, призовават от Община Годеч към своите съграждани.

EspressoNews