Второкласничката от Божурище Йоана стана шампион по Таекуондо

2847 преглеждания

Йоана Мантзуни завоюва 1 място в категория до 30 кг. , момичета 8-9 години на Първи детски турнир по Таекуондо за купа Плевен. Участие взеха 11 клуба с общо около 150 състезатели.

Йоана е ученичка във втори клас в СУ "Летец Христо Топракчиев " и само от година тренира Таекуондо в спортен клуб „Один“.  Клубът  има лиценз от Българската Федерация по Таекуондо ITF  за развитие и разпространение на бойното изкуство. От октомври 2015 г. треньорът Пенко Пенчев разкрива група в София и Божурище.

Йоана и нейната по-голяма сестра Силвия Колева започват от самото откриване на тренировките в Божурище и за тази една година са положили много труд, споделя техния треньор.

„Учудващо дисциплинирано и упорито дете се оказа Йоана, което напредваше с всяка следваща тренировка. Естествено имаше и периоди, в които беше готова да се откаже, заради натоварването, най-вече психическо. Но следващия път идваше още по-силна и уверена. А беше само първи клас. Геройство направиха двете участнички от Божурище на състезанието в Плевен, защото това им беше първо участие. Преодоляха възбудата и уплахата и представянето им беше отлично.“, каза още пред Espressonews Пенко Пенчев.

Предстои най-големия турнир  в България – „Bulgaria Open 2016“, който ще се проведе в Пловдив от 18-ти до 20-ти ноември.  Вече тече усилена подготовка за това международно състезание, което традиционно събира над 500-600 състезатели в дисциплината спаринг. В тазгодишното издание участие ще вземат  двете сестри от Божурище.

Екипът на Espressonews пожелава успех на Йоана и Силвия!

Очаквайте потробности, относно тренировките, предстоящи състезания, радости и перипетии, споделени в интервю с Пенко Пенчев.

За желаещите да се включат в СК „Один“, тренировките са всеки Понеделник и Сряда от  17:30 часа , в стария салон на СУ „Летец Христо Топракчиев“

За връзка:

Тел: 0876773557 - Пенко Пенчев,  треньор на клуб „Один“  в Божурище

 

Десислава Василева