Въвеждаща пресконференция по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, с проект: Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св.Георги Победоносец” град Костинброд

3116 преглеждания

На 9-ти март, в малкия салон на НЧ“Иван Вазов-1947г.“ град Костинброд се проведе въвеждаща пресконференция по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, с проект: Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св.Георги Победоносец” град Костинброд.

Пресконференцията бе водена от ръководителите на проекта, който е на обща стойност 1 299 998.56 лв. и ще се реализира за период от 30 месеца, като основната му цел е: Подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред учениците чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение; Осигуряване на възможност за целодневна организация на учебния процес чрез подобряване на инфраструктурата, места за обучение, спорт и отдих, както и осигуряване на помещения за извънкласни занимания; Предоставяне на съвременни условия в образователната инфраструктура, което да допринесе за намаляване процента на преждевременно напусналите сферата на образованието за тяхната професионална реализация.

Проектът се изпълнява от oбщина Костинброд, с ръководител г-н Веселин Клянев- гл.архитект, кординатор по проекта г-жа Ирина Донева- началник отдел „Устройство на територията“ , на община Костинброд и счетоводител г-жа Лора Емануилова-мл. експерт „Счетоводител“.

На пресконференцията присъстваха г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Любен Кънчев, г-жа Габриела Георгиева-зам.кметове,г-н Светослав Иванов- директор на ПГВМСС "Св.Георги Победоносец“, директори на центрове, кметове на кметства, служители от общинската администрация и граждани.

EspressoNews

 

*Снимки - Община Костинброд