Генералният ни консул в Ниш бе на работна среща в Костинброд

1111 преглеждания

В местната администрация бе обсъдено бъдещо сътрудничество

Генералният консул на Република България в сръбския град Ниш Едвин Сугарев беше на официална работна среща в Община Костинброд.

Посещението е във връзка с пакта за сътрудничество, който от ръководството на местната администрация подписа при гостуване в община Бабушница през месец октомври. Тогава бяха поставени цели за обмяна на опит в рамките на  трансграничното сътрудничество.

Работната среща се проведе в Общинска администрация-Костинброд. В нея, освен Едвин Сугарев, участваха още Иван Таков – деятел на Националния съвет на българите в Сърбия и представител на организацията в с. Звонци, както и член на Общинския  съвет в Бабушница и Саша Златанов – общински съветник и координатор за сътрудничество с националните малцинства. Двамата са жители на сръбското село, където през тази година създадоха Културно-информационен център. В центъра в Звонци, благодарение на приятели от България,  вече има зарадена с български книги библиотека. За КИЦ-Звонци община Костинброд подари компютър, който да послужи за създаването на туристически сайт на района.

Гостите бяха посрещнати от кмета на община Костинброд Трайко Младенов и неговият заместник Александър Ненов.

Участниците в срещата обсъдиха своите бъдещи планове и действия след подписването на пакта за сътрудничество между сръбската и българската общини.

EspressoNews