Германският червен кръст с изключителни впечатления от работата на доброволците на запад от София

1592 преглеждания

Проведе се двудневно посещение в Драгоман

Официално двудневно посещение на г-н Ханс Милер от Германския червен кръст се проведе през изминалата седмица в Драгоман. Той беше посрещнат от кмета на общината Андрей Иванов и бе съпроводен от заместник- председателя на НС на БЧК и председател на Областната организация на БЧК София- област д- р Валентин Пеев, директора на Областния съвет на БЧК София-област Росен Василев,  Диана Андреева и Розалия Иванова от Областния съвет на БЧК София-област.

Гостите бяха посрещнати в заседателната зала на общинската администрация, където получиха обобщена информация за основните акценти от дейността на общинската организация на БЧК и БМЧК, както и за основните приоритети за работа на общинското ръководство в изминалия 6-годишен и предстоящ 2-годишен период на управление.

Силно впечатлен от постигнатото, г-н Милер пожела да се запознае със социалните услуги за деца, Доброволческия клуб на БМЧК и Консултативния кабинет на МКБППМН, след което с удоволствие разгледа Посетителския център в с. Несла и красотите на Бурела.

Визитата продължи в заседателната зала на хотел ,,Драгоман”, където бе направен мониторинг на проекта ,,Превенция на насилието и агресията”, реализиран със съдействието на Ханс Милер и Германския червен кръст в СУ ,,Св. Св. Кирил и Методий”- град Сливница, СУ ,,Христо Ботев”- гр. Драгоман и СУ ,, Проф. д- р Асен Златаров”- гр. Годеч. Отчетът  бе представен от доброволците на БМЧК-Драгоман, Сливница и Годеч, които с подкрепата на техните ръководители по проекта, вълнуващо и много емоционално разказаха за изпълнените дейности. Сред тях са обучителни лекции, беседи „Деца обучават деца“, срещи с партньори, разработени са още есета и рисунки, осъществена е и обратна връзка с родители.

В края на посещението си г-н Милер сподели изключително положителните си впечатления от работата на БЧК в региона и от престоя си, като сподели намерението си да посети отново общините на запад от София през лятото на идната година. Представителят на Германския червен кръст обеща до тогава да бъде полезен с благотворителност за децата-потребители на социални услуги в трите общини.

EspressoNews