Граждани и община с обща кауза - да намерят управител на ключова аптека в Божурище

2544 преглеждания

За втори път община Божурище обявява конкурс за управител на аптека „Божур Фарма“ ЕООД. За каузата вече се събира подкрепа и в социалната мрежа Фейсбук, тъй като аптеката е единствената в града, приготвяща лекарства по рецепти и снабдяваща местните с животоспасяващи медикаменти. На страницата на EspressoNews беше публикуван следния призив:

„НЕКА ЗАЕДНО ДА ПОМОГНЕМ!
Тук можете да видите повторно обявения конкурс за управител на аптека "БОЖУР ФАРМА" ЕООД . Срокът за подаване на документи е до 2 юни. При предходното обявяване нямаше нито един кандидат. Ако това се случи и сега, ще се наложи аптеката да бъде затворена за неопределено време. Всички знаем, че тя е тази, която обслужва може би 70-80% от жителите на общината, които ползват много, част от тях животоспасяващи медикаменти, единствената, в която се приготвят лекарства по рецепти.
Никой не би желал жителите на града и околните села да бъдат затруднени в получаването на ежедневно ползваните медикаменти, затова СПОДЕЛЯЙТЕ и нека информацията да достига до повече хора!“, призовава Снежана Славейкова нашите последователи.

Сред изискванията за заемане на длъжността са кандидатът да има чисто съдебно минало, да е български гражданин и да притежава диплома за завършена образователно- квалификационна степен на висшето образование „Магистър – фармацевт“ и най-малко шест години стаж като магистър-фармацевт.

Заявленията за участие в конкурса се подават до 2 юни 2017 г. Кандидатите трябва да представят и стратегия за развитие на аптеката.

Вижте тук обявлението и пълната информация за кандидатстване.

EspressoNews