Грипът затвори 344 училища и детски градини

1115 преглеждания

Обявена е епидемия и в Перник

В 344 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия. До 18 януари в принудителна ваканция са учениците от областите Стара Загора, Шумен и Силистра.

Заради висока заболеваемост и 137 училища в Бургаска област спряха учебните занятия до петък. В област Пловдив няма да учат две училища - Основното училище "Христо Ботев" в село Поповица, и в Професионалната гимназия "Ген. Владимир Заимов" в Сопот.
 
Областите, които първи обявиха грипна епидемия, са Стара Загора, Шумен, Бургас и Силистра. Днес грипна епидемия е обявена и в Перник. Ваканцията на учениците там ще бъде четири дни, считано от 17 до 22 януари включително.
 
Очаква се днес да бъде взето решение дали варненските ученици да бъдат пуснати в грипна ваканция, заболеваемостта се повишава. Предепидемични стойности са регистрирани в Ямбол и Пазарджик.
 
Лоши метеорологични условия пък са причината в две учебни заведения в Кюстендилска област също да няма учебен процес - в Основното училище "Христо Ботев", и в Детската градина "Райна Княгиня" в община Невестино. Едно училище в област Кърджали също е затворено - Средното училище "Никола Й. Вапцаров" в село Бенковски. Продължава да няма занятия и в Детската градина "Детелина" в село Черно поле, община Ружинци, Видинска област.
 
EspressoNews