Д-р Иван Вълчанов от УНСС е ментор в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

1649 преглеждания

Преподавателят в катедра „Медии и обществени комуникации“ ще напътства учениците в първите им стъпки в журналистическата професия

Д-р Иван Вълчанов е част от отбора на менторите в тазгодишното издание на „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“. Младият и талантлив журналист и учен избира за своето развитие преподавателското поприще. В негово лице участниците в Работилницата ще имат възможност да получат обратна връзка от човек, който съчетава в себе си опита на практикуващ журналист с академичните познания на университетски преподавател. Онези от младите ни таланти, които изберат да учат журналистика в катедра „Медии и обществени комуникации“ на УНСС ще имат удоволствието да им бъде преподавател.

Повече за д-р Вълчанов вижте във видеото и представянето му:

Иван Вълчанов е преподавател в катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС. Доктор по „Медии и комуникации“ (УНСС, дисертация на тема „Идентификация на журналистическата професия в конвергентна медийна среда“), магистър по „Бизнес журналистика“ (УНСС) и бакалавър по „Медии и журналистика“ (УНСС). Възпитаник на Първа езикова гимназия във Варна (английски език). Има над 10 години опит като спортен журналист в специализирания сайт за баскетбол BGbasket.com, в момента част от групата на ЕС МЕДИА АД. Подготвя авторски и преводни материали за списание „Икономист“. Научните му интереси са в сферата на дигиталната журналистика, иновациите в медиите, трансформациите на журналистическата професия, образованието по медии и журналистика, а професионалните - в областта на баскетбола и технологиите.